Tisztelt Gazdik!


Szeretném megosztani a Magyar Állatorvosi kamara közleményét az állatorvosi rendelők üzemeltetése vonatkozásában a Koronavírusos járvány kapcsán.

Rendelőink változatlan nyitva tartással üzemelnek !!!!


Az Uniós országok egyikében sincs , sőt még Kínában sem volt semmilyen korlátozás az állatorvosi rendelők működése terén, de természetesen az általános védekezés és megelőzés szabályai itt is érvényesek!

 

Kamarai közlemény részlet:


„A mai tudományos tények és ismeretek szerint a hazánkban általánosan háziállatként tartott állatfajok (beleértve természetesen a kutyákat és a macskákat is) nem terjesztik aktív módon az emberek járványos koronavírusos megbetegedését (COVID-19) kiváltó kórokozót. Az emberi megbetegedések nem a háziállatainktól származnak és fordítva, a mai ismeretek szerint ezt az emberi megbetegedést kiváltó vírus nem betegíti meg a háziállatainkat.

A vizsgálati eredmények alapján kimondható, hogy a humán megbetegedések terjedésében az emberek egymás közötti közvetlen érintkezése és a cseppfertőzés (köhögés, tüsszögés) a legfőbb tényező. Mindezekre és a humán koronavírus járványhelyzetre figyelemmel, az Önök, a munkatársaink és a családtagjaink védelme érdekében arra kérjük Önöket:

• ha Ön lázas, légzőszervi panaszai vannak (köhög, náthás), kérjük ne látogassa meg intézményünket, az állatának intézményünkbe hozatalára kérjen meg más, egészséges személyt.

• ha az emberi koronavírusos járvány szempontjából Ön veszélyeztetettnek minősül (például 14 napon belül fertőzött környezetben tartózkodott, vagy a
magyar Kormány által a járvány miatt ideiglenesen beutazási tilalmi listán megnevezett országban járt), kérjük ne látogassa meg intézményünket, az állatának intézményünkbe hozatalára kérjen meg más, fertőzött környezettel kapcsolatba nem hozható egészséges személyt.

• a mai ismeretek szerint az emberek járványos koronavírusos megbetegedése elsősorban az idősebb korosztályokban okozhat súlyos megbetegedést. Ezért azt javasoljuk, hogy a járvány lezajlásáig az idősebb állattartó ügyfeleink - kerülve a saját fertőződésük lehetőségét - ne hozzák az intézményünkbe az állataikat, kérjenek meg arra más, egészséges fiatalabb személyt.

• az intézményünkbe belépéskor kérjük fertőtlenítse a kezét a bejárat mellett elhelyezett fertőtlenítővel • a váróhelyiségben egy állattal lehetőleg csak egy kísérő személy tartózkodjon

• kérjük, a váróhelyiségben az állataikat kísérő személyek tartsanak egymástól legalább 1 méteres védőtávolságot, kerüljék a fizikai kapcsolatot (érintés, fizikai üdvözlés, kézfogás) más állattartókkal

• a várakozási idő csökkentése, illetve elkerülése érdekében védőoltás elvégzésére, vizsgálatra kérjen intézményünkbe időpontot a vonalas vagy mobil telefonon."

Napról napra jobban van Igor, a Szegedi Vadaspark tigrise
A javulás jeleit mutatja Igor, a Szegedi Vadaspark szibériai tigrise, amelynek csípőízületi betegségét saját őssejtjeivel kezelték – közölte a beavatkozást elvégző állatorvos Dr. Gippert Róbert az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.
Igor, a szibériai tigris 3 hónapig lábadozik a műtét után

Igor, a Szegedi Vadaspark szibériai tigrise, a világon az első szibériai tigris, akit Lipogems sajátsejtes eljárással kezeltek. Veprik Róbert az állatkert igazgatója elárulta, hogy Igor már évek óta küzdött a csípőízületi gyulladásával, mikor a különleges eljárást felajánlotta nekik egy cég.

Így érkezett Igor a műtétre. Fotó: Szegedma
Most műtik Igort, a Szegedi Vadaspark szibériai tigrisét!

Ízületi problémai miatt ezekben a percekben kezdik műteni Igort a Szegedi Vadaspark szibériai tigrisét. A 13 éves nagyragadozót, aki évek óta csípőízületi gondokkal küzd, az emberi ízületek kezelésében Magyarországon is alkalmazott Lipogems eljárással kezelik.

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Bővebb információ Elfogadom