LIPOGEMS® Zsírátültetéses Őssejt Kezelés

Magyarországon és Közép-Kelet  Európában először klinikánkon elérhető ez a műtéti eljárás, aminek számos indikációja van ,de elsősorban olyan ízületi problémákkal küzdő kedvenceken tudunk segíteni hatásosan ,amit már más hagyományos műtéti eljárással nem lehet kezelni és folyamatos fájdalomcsillapító árnyékában lehet az életminőségét fenntartani. Ez egy olyan tudományosan alátámasztott eljárás, (szemben egyéb ezt nélkülöző  alternatív gyógymódokkal )melyet a humán gyógyászatban régóta sikeresen alkalmaznak és az USA -ban és némely nyugat-európai országban már az állatokban is sikeresen használják.

A LIPOGEMS® egy egyszer használatos, zárt rendszerű, az FDA (Food and Drug Administration – USA) által is engedélyezett eszköz a zsírszövet feldolgozására és azonnali injektálására. Az így előállított, nem expandált (enzimes laboratóriumi sejtszaporításon át nem esett) és mikro-frakturált (felaprított) autológ zsírszövet különböző betegségek kezelésére alkalmazható embereken és állatokon egyaránt.

A LIPOGEMS® forradalmian új módja az eltávolított zsírszövet felhasználásának, megőrizve annak teljes, regeneratív tulajdonságokkal rendelkező mikrokörnyezetét.

 

Fontos megjegyezni, hogy a LIPOGEMS® nem egy egyszerű –vagy kizárólag - őssejt terápia. Sokkal inkább egy átfogó regeneráló kezelés.

lipogem 2Kevéssé ismert tény, hogy ha a sérült területre tisztán csak őssejtet fecskendezünk, a sejtek többsége elpusztul. A mezenchimális őssejteknek egyéb sejtek és proteinek támogatására van szüksége ahhoz, hogy gyógyító, regeneráló tevékenységüket ki tudják fejteni. Az úgynevezett „őssejt” kezelésekkel szemben a LIPOGEMS® legnagyobb – és kifejezetten egyedi – előnye a zsírszövetbe zárt teljes gyógyító környezet gondos felhasználása és pontos befecskendezése.

 

Mitől olyan egyedi a LIPOGEMS®?

 

Fontos jellemzője a rendszernek, hogy egy azonnali, kizárólag fizikai behatásokon alapuló enzim-mentes eljárás alkalmazásával megőrzi az ép sztróma vaszkuláris frakciókat, a mezenchimális őssejtek mellett támogató pericitákat és citokineket, valamint a kötőszöveti mátrixot. A más eljárások által alkalmazott technológiák és egyéb zsír-feldolgozási módszerek figyelmen kívül hagyhatják a természetes és gyógyítási környezet összetettségét. Szakítva az eddig elfogadott általános vélekedéssel, kijelenthető, hogy a zsírszövet egy nagyon dinamikus és aktív biológiai szövet. Nem csak mezenchimális őssejteket (MSCs), de növekedési faktorokat, támogató sejteket, azaz pericitákat és gyógyító fehérjéket, azaz citokineket is tartalmaz. (A citokinek a sejtek közötti információ továbbításában elengedhetetlen, kis molekulatömegű proteinek. Minden maggal rendelkező sejt termel citokineket, amik más sejtek működését befolyásolják. A citokinek nélkül az őssejt nem tudja, mit kell tennie!) Ma már tudományos tényként kezelhető, hogy a zsírszövet is megfelelő arányban tartalmaz természetes regeneratív tulajdonságokkal rendelkező sejttípusokat.

Ennek következtében, a zsírszövet pl. a csontvelőből származó hasonló tulajdonságú sejtek kinyerésének megfelelő alternatívája.lipo uj

További előnye, hogy szinte korlátlanul (gyorsan megújul), bármely életkorban, nagyon könnyen hozzáférhetően rendelkezésre áll (nincs szükség fájdalmas csontvelő eltávolításra) de problémát jelent, hogy a kritikus sejtek és citokinek be vannak ágyazva a zsír-mátrixba.

A zsír, laboratóriumi körülmények között, enzimek segítségével oldható, és a kívánt sejttípusok szaporíthatók (poliferáció).

A folyamat hosszadalmas, költséges, és nem mindig éri el a kívánt sejtek olyan arányú túlélését, mint amit a LIPOGEMS biztosít. Az új rendszer szervezeten belüli mikro-környezethez nagyon hasonló körülményeket hoz létre és minimalizálja a sejtek sérülését, ennek következtében kimagasló hatásfokkal őrizhető meg a teljes, természetes szövetközeg. Ebből adódóan, kihasználható az így elérhető maximális regeneráló képesség.

A LIPOGEMS® kezelés teljes időtartama kb. 45-120 perc, melynek döntő részét az érzéstelenítés és a szövetszelekció teszi ki.

caplan arnoldAz őssejt-kutatás kiemelkedő szaktekintélyeit (pl. Prof. Dr. Arnold Caplan, a mezenchimális őssejtek „atyja” ) magában foglaló tudományos szakértői csoport által is támogatott technológia Európa számos országában - Olaszország, Franciaország, Lengyelország, Egyesült Királyság,  - történt sikeres piacra lépése után, már Magyarországon is elérhető kizárólagosan a mi klinikánkon.

Egyéb, Európán kívüli országok, ahol a LIPOGEMS® már bevezetésre került: Ausztrália, Új-Zéland, Japán, Kína, Oroszország, Izrael, Egyesült Arab Emirátus.

Az indikációk igen széles alkalmazhatóságot biztosítanak a gyógyítás és állapotmegőrzés területén egyaránt.

 

 

Jelen pillanatban is számos klinikai kutatás van folyamatban világszerte a LIPOGEMS® egyéb alkalmazási területeit és hatásait illetően.

A LIPOGEMS felhasználási területei kutyáknál:

  1. Ortopédiai indikációk

                -oszteo-arthrózis

                -porc-és ínszalag sérülések

                -arthritis

                -Legg-Calve-Perthes kór

                -csípő-és könyök dysplasia

                -csípő-, térd-, boka-, váll-, könyök-, elülső lábtőízületek betegségeinek kezelése

                -OCD(Ostechondrosis dissecans)

  1. Autoimmun betegségek

                - perianális fisztula

  1. Plasztikai sebészet

            - Bulldog és sharpei kutyák szem alatti bőrredőinek gyulladása

Magyarországon először Nálunk!

 

További információért érdeklődjön telefonon: +36 30 9467-352

 

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Bővebb információ Elfogadom