Napról napra jobban van Igor, a Szegedi Vadaspark tigrise
A javulás jeleit mutatja Igor, a Szegedi Vadaspark szibériai tigrise, amelynek csípőízületi betegségét saját őssejtjeivel kezelték – közölte a beavatkozást elvégző állatorvos Dr. Gippert Róbert az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.
Dr. Gippert Róbert elmondta, hogy a kezelés során a zsírszövetből elkülönítették az őssejteket és a gyógyuláshoz szükséges egyéb összetevőt, majd az így nyert 6-8 milliliternyi anyagot beinjekciózták a beteg ízületbe.
Hozzátette, az eljárás viszonylag gyors és látványos gyógyulást eredményez anélkül, hogy folyamatosan gyógyszerezni kelljen az állatot, vagy hosszú műtétek várjanak rá.
Igor3
A 13 éves szibériai tigrist csaknem egy évtizede gondozzák testvérével együtt Szegeden. Néhány éve egyik csípőjénél duzzanatot vettek észre, az állat húzta a lábát, láthatóan fájdalommal küzdött. A betegséget megpróbálták hagyományos módszerekkel – gyulladáscsökkentővel és fájdalomcsillapítóval – kezelni, de nem értek el jó eredményt. Április 18-án végül megműtötték, hogy saját őssejtjei segítsék elő a gyógyulását.
Megjelent: 2018.05.08. 14:06
Szerző: Körmendi Gábor, Szegedma
Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Bővebb információ Elfogadom